Parterapi

Find lysten, gnisten og kærligheden igen.

Jeg kan hjælpe jer til bedre kommunikation og mere kærlighed i jeres relation.

Årsagerne til at søge hjælp og gå i parterapi er mange og forskellige. Jeg benytter mig primært af samtaleterapi og oplæring i nye kommunikationsstrategier. Til at starte med får i på skift ordet, og jeg lader jer tale jer ind i problemet og smerten i går og tumler med i jeres par- og kærlighedrelation
Jeg kan hjælpe jer med at:

  • Identificere negative adfærds og kommunikationsmønstre som kommer i vejen for jeres parforhold og venskab
  • Holde op med at bebrejde hinanden så i kan arbejde igennem problemerne uden magtkampene
  • Afvæbne modstridende kommunikation
  • Øge intimitet, respekt og kærlighed
  • Genkende skadelige cykliske mønstre
  • Håndtere de daglige stressfaktorer der kommer i vejen for romantik og intimitet
  • Reparere jeres forhold efter tillidsbrud

I terapi hos mig, vil I som regel også få målrettede “lektier” med hjem som underbygger det vi laver i terapien.

Kommunikation
En af de største grunde til at par søger terapi, er kommunikations vanskeligheder. For at et forhold skal fungere godt, skal vi være i stand til at forstå hinanden, både ordene men også intentionerne. Det er faktisk ikke så meget konflikterne der indikerer et dårligt forhold, men i stedet hvordan argumenterne er kommunikeret.

De 4 store kommunikations “fælder” er:
1. Forsvarsreaktioner
2. Kritik af personen
3. Foragt
4. Fryse sin partner ude

Alle par har nogle af disse, men sunde forhold benytter sig ikke af dem nær så tit, og de gør også mere for at reparere dem. Når vi kritiserer, foragter, forsvarer, og holder op med at kommunikere, skaber vi ikke et sundt sted hvor vi kan diskutere problemer, og derfor kan vi så ikke blive hørt eller lyttet til.
I vores sessioner, vil jeg hjælpe jer med at se, hvordan de usunde mønstre har slidt på jeres forhold, og hjælpe jer med at implementere mere effektive og sunde måder at tale med hinanden.  

Konflikter  
Mange par antager at konflikter er dårlige og burde undgås, men det er faktisk en helt naturlig og uundgåelig del af et forhold at have uenigheder. Tværtimod kan man komme tættere på hinanden efter konflikter, så længe man forstår at kommunikere, lytte, og reparere bagefter.  
Vi ved også fra forskningen, at det ikke altid er muligt, eller vigtigt, at løse alle problemer. Måden vi kommunikerer på er langt vigtigere for forholdet.

I vil derfor lære at skelne mellem løselige problemer, og uløselige problemer.
Uløselige problemer kommer ofte fra forskelle i personligheder, værdier eller livsstils-behov. Uløselige problemer kan resultere I diskussioner uden ende, og som kan lave reel skade i et forhold. Når I kan identificere dem og diskutere dem på en bedre måde, får i færre unødvendige konflikter.
Løselige problemer, på den anden side, er tit ting som børneopdragelse, huspligter, og den slags. Og her kan man oftest blive enige om en løsning, som kan blive implementeret. En af nøglerne er at få styr på de 4 kommunikations fælder.  

I er altid velkomne til at kontakte mig til en uforpligtende indledende samtale, så finder vi ud af, om jeg er den rette terapeut til at hjælpe jer, med at få lysten, gnisten og kærligheden igen i jeres parforhold.

Prisen for parterapi pr. 1. oktober 2019 kr. 750 for 90 minutter

Tryk på knappen her for at bestille en tid til parterapi hos mig.

BESTIL TID

Go Top
Follow Follow Email